PROF. DR ANA PAJVANČIĆ-CIZELJ OBJAVILA RAD U PRESTIŽNOM MEĐUNARODNOM ČASOPISU

Istraživački rad dr Ane Pajvančić-Cizelj, vanredne profesorke sa Odseka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, nedavno je objavljen u prestižnom međunarodnom časopisu (kategorije M21a).

Članak pod nazivom “Scaling up? From urban movements to citizen’s platforms in Serbia” objavljen je u časopisu Eastern European Politics, koji je posvećen temama politike i vlade u bivšim socijalističkim državama Istočne, Centralne i Jugoistočne Evrope i Rusije.  Prativši promenu i razvoj urbanih pokreta od 2014. do 2019. godine, autorka je iznela svojevrsnu prostornu analizu urbanih kretanja u Srbiji i time dala značajan doprinos ovom istraživačkom polju, pogotovo na teritoriji naše države.

Profesorka Pajvačić-Cizelj se pored istraživanja u oblastima urbanog nasleđa i globalnih urbanih procesa na Balkanu i evropskoj (polu)periferiji, bavi već duži niz godina i sociologijom grada, okruženja i roda, kao i temama koje se nalaze na preseku ovih disciplina. Dobitnica je individualne postdoktorske stipendije programa „Marija Sklodovska Kiri“ na Univerzitetu u Gracu, gde i boravi od 2021. godine.

Proudly powered by WordPress | Theme: Code Blog by Crimson Themes.